Lanceer jouw freelance carrière

Jij ontwerpt. Wij doen de rest.

Doe waar je van houdt, en krijg er voor betaald op 99designs. Vind geweldige cliënten en wordt onderdeel van onze wereldwijde gemeenschap van talentvolle designers, en dat alles binnen een veilige en zekere online werkomgeving.

Illustratie van Wiell
door Wiell

Bosnië en Herzegovina

Verenigde Staten

Oekraïne

Verenigde Staten

Verenigde Staten

De designgemeenschap die je altijd al gewild hebt

99designs geeft je alles wat je nodig hebt om je klantenkring uit te breiden en je te ontwikkelen als designer.

Vind mogelijkheden

Werk waaraan, wanneer, en waar je wilt werken. Met geweldige projecten van betrouwbare cliënten vanuit heel de wereld

Laat je inspireren

Overschrijd je creatieve grenzen door mee te doen aan ontwerpwedstrijden en wordt uitgedaagd door andere designers uit onze community.

Vind steun

Jouw werk doet er toe. Van Designer Support tot regelmatige updates aan het platform, we zorgen ervoor dat 99designs de beste plek voor jou is om te werken.

Je kiest de bedrijfstakken, stijlen, en ontwerpcategorieën waarmee je wilt werken. Hoe actiever je bent op 99designs,hoe beter wij je kunnen koppelen aan klanten die exact zoeken naar wat jij te bieden hebt.

Bij 99designs meld je je gratis aan en start je direct met freelancen. Tarieven en vergoedingen variëren afhankelijk van het type ontwerpwerk. Je wordt binnen drie werkdagen uitbetaald (of minder zodra je een Top Level-designer bent)

Ja. Als je met een nieuwe cliënt begint te werken, worden er USD$100 aan introductiekosten (verspreid over eerste USD$500 aan betalingen door de cliënt) in rekening gebracht om de kosten te dekken voor het samenbrengen van jou met cliënten. We verrekenen ook een platformvergoeding bij elk project om je onder andere te kunnen voorzien van ondersteuning, beveiligde betalingen, en bescherming tegen fraude. De platformvergoeding is gebaseerd op jouw designer-level

 • Top Level + 5% platformkosten
 • Gemiddeld Level + 10% platformkosten
 • Beginnend Level + 15% platformkosten

Kom meer te weten

Wij willen iedereen een kans geven om succesvol aan het werk te gaan. Daarom selecteren wij onze gemeenschap op basis van onze kwaliteitsnormen. Ons selectieteam beoordeelt alle designers wanneer deze op 99designs starten en bepalen op die manier hun niveau als designer. Leer meer.

Absoluut! Jazeker! Presentatie is de sleutel voor welke professionele activiteit dan ook, en als er een plek is om jezelf goed voor de dag te laten komen, dan is het je profielpagina. We lopen graag samen met jou alle functies door, en geven graag tips over hoe je jezelf zo professioneel mogelijk kunt presenteren. Leer meer.

Twee manieren om aan de slag te gaan

Cliënten wachten op jou. En we hebben meerdere mogelijkheden voor je om samen te werken en te creëren.

Werk direct samen met cliënten

Word ingehuurd door bedrijven en particulieren via een 1-op-1 Project.

Top Level
4.9
Illustratie van nevergohungry
 • Bepaal je eigen prijzen
 • Match met cliënten die bij jouw stijl passen
 • Wordt vooraf betaald
 • Eenvoudig bestandsbeheer en simpele communicatietools
 • Veilige betaling

Je kan het hebben over opvolgend werk na het winnen van een wedstrijd. Stel een portfolio samen, bestaande uit jouw beste werk. Cliënten krijgen op deze manier een idee van wat jij kan bieden, en jij op basis van hun interesse gemakkelijk offertes en facturen op kan communiceren, en bestanden eenvoudig beschikbaar kan stellen voor de klant.

We weten hoe moeilijk het kan zijn om achter cliënten aan te moeten gaan om facturen betaald te krijgen. We houden de betaling simpel voor beide partijen, door deze vooraf aan een project te laten betalen, en tijdens het project veilig vast te houden. Wanneer het project voltooid is, geven wij de betaling vrij aan jou.

Al jouw activiteiten, revisies, feedback, en communicatie zijn terug te vinden op één plek. Jouw voltooide ontwerpbestanden zijn altijd toegankelijk en worden voor onbepaalde tijd opgeslagen, zonder extra kosten.

Concurreer met de community

Verdien groot geld door mee te doen aan een ontwerpwedstrijd.

 • Kies werk dat jou inspireert
 • Werk met mondiale bedrijven
 • Bouw jouw professionele ontwerpportfolio op
 • Verken nieuwe ontwerpcategorieën & ontwikkel jouw vaardigheden
 • Win een wedstrijd en breid jouw klantenbestand uit

Designers doen mee aan ontwerpwedstrijden om zichzelf uit te dagen met interessante projecten, hun ontwerpvaardigheden te verfijnen, en hun cliëntenbestand uit te breiden/

Elke dag zijn er meer dan 1500 open wedstrijden in verschillende categorieën. Je kan wedstrijden filteren op industrie, steekwoorden, prijzengeld, en planning om de perfecte match te vinden.

Je behoudt het volledige auteursrecht van al je niet verkochte werk, en je bent vrij om dat werk te gebruiken op welke manier jij dat wil. We raden je aan om zowel winnende, als niet-winnende ontwerpinzendingen aan je portfolio toe te voegen, zodat je je zichtbaarheid vergroot en je sneller in contact komt met potentiële cliënten.

Start nu je
droombaan. Het is simpel.

door LittleFox
door OKEYKAT
door UNTALENTED voor Munich Light
door Lafar voor Dixie Chicks
door vepar voor Quiznos

Klaar voor de start?

Word lid van de 99d-community
door E_Schultz voor Burak Yeter
door Wintrygrey voor eight degree solutions
door Mky voor jmcaylor