Alles over designer Levels

Op 99designs werken we hard om de kwaliteit van en het vertrouwen in onze design community te waarborgen. Daarom stellen we deze community zorgvuldig samen, gebaseerd op skill Level, algehele kwaliteit en professionaliteit.

Wat zijn designer Levels?

Om designers te belonen bij het werken aan hun skills heeft 99designs ieder lid van onze design community ondergebracht in een van de drie Levels, die je kunt onderscheiden aan de badge op hun profiel. 
We bepalen de Levels aan de hand van hoe goed designers presteren op de volgende criteria:

Designer kwaliteit

 • Uitvoering van ontwerp principes: Hoe goed een designer typografie, visuele hiërarchie, compositie en kleur uitvoert in zijn ontwerpen. Hierbij hoort ook een compleet en professioneel profiel met alleen het beste werk.
 • Conceptueel vermogen: In hoeverre de designer generiek en gekopieerd ontwerp vermijdt, zich houdt aan de stock-richtlijnen en werk inzendt met creatieve concepten die effectief tegemoet komen aan de wensen van de klant.
 • Technische skills en deliverables: Het vermogen van de designer om zijn uitvoerende skills toe te passen en de mate waarin hij deze kan blijven leveren aan de klant binnen de gevraagde standaard.
 • Klant communicatie en tevredenheid: Hoe professioneel er wordt gecommuniceerd met klanten, een positieve reactie-score, succesvol afgeronde overdrachten en projecten, positieve beoordelingen van klanten, groeiend aantal terugkerende klanten en in hoeverre de Gedragscode wordt nageleefd.

Designer Level voordelen

Terwijl een designer zijn skills verbetert op onze site, belonen we hem voor zijn harde werk met aanvullende voordelen.

Toegang tot westrijden

Toegang tot wedstrijden wordt gebaseerd op designer Level. Hoe hoger het Level hoe meer toegang een designer heeft tot hogere prijzenpakketten.
 • Ongelimiteerd wedstrijden: Top en gemiddelde designers hebben toegang tot een onbeperkt aantal wedstrijden. Beginnend Level designers kunnen per maand aan maximaal 10 wedstrijden deelnemen. Op deze manier hebben ze voldoende tijd om het platform te leren kennen en aan hun skills te werken.
 

Uitbetaling & support

Hogere Level designers genieten versnelde reacties van Designer Support, versnelde uitbetalingen en finalist betalingen.
 • Prioriteit support: Reactie van Designer Support is sneller afhankelijk van jouw Level. Top Level designers ontvangen binnen 24 uur reactie (weekends uitgesloten).
 • Versnelde uitbetaling: Top Level designers worden binnen 24 uur versneld uitbetaald.
 • Top Level chat: Top Level designers kunnen deelnemen aan een wekelijkse chatsessie van een uur met medewerkers van 99designs over steeds nieuwe thema's.
 • Finalist betalingen: 15% van de totale prijs wordt verdeeld tussen alle gouden en platina finalisten. Winnaars ontvangen zowel een deel van die 15% als de rest van de totale prijs.

Extra voordelen

* Zichtbaar, maar niet prominent aanwezig

Het verhogen van jouw designer Level opent ook de mogelijkheid naar meer designer voordelen:
 
 • Ontdek: Wanneer designer Levels hoger worden, zijn ze beter zichtbaar in Ontdek (dit levert meer interesse van klanten op). Top Level designers zijn het meest prominent, terwijl Beginnende designers wel zichtbaar zijn maar niet prominent.
 • Service op maat: Onze top Level designers kunnen op maat gemaake ontwerp pakketten samenstellen, die ze kunnen verkopen op hun 99designs portfolio.
 • Toegang tot beta tests: Ons productteam verzamelt regelmatig feedback van Top Level designers over hoe wij 99desings kunnen verbeteren. Dit is een mogelijkheid om nieuwe updates te testen voordat ze worden gedeeld met de rest van de designer community.
 • Media kansen: Persverzoeken en interviews worden regelmatig doorgegeven aan Top Level designers. Top Level designers worden ook prominent getoond op onze blog en website.
 • Top Level lounge: Top Level designers hebben toegang tot een exclusief forum waarop ze met elkaar verschillende onderwerpen kunnen bespreken.
 • Top Level mogelijkheden: Top Level designers kunnen 99designs helpen ter ondersteuning van de creative community door middel van exclusief vrijwillige mogelijkheden.

Hoe verbeter ik mijn designer Level?

Hoewel wij dagelijks proactief accounts beoordelen, kunnen designers ook zelf in aanmerking komen voor een hoger Level tijdens specifieke periodes door het jaar heen.

Gedurende deze periode beoordeelt 99designs het werk, portfolio, profielgeschiedenis (inclusief professionaliteit, disputen, schorsingen, etc.) van de designer om vervolgens te bepalen welk Level het beste past. Designers hier buiten de genoemde periodes niet voor in aanmerking komen.

Designer Level aanvragen zijn momenteel gesloten